Anneli Gallery

ID: 17429382

Fuglen Flapøre – tegnet sten – personlig gave

299,00 kr.

Tegnet sten, en fugl, som strandkunst. Temaet er mobning, krænkelser og kommunikation.

Denne sten er undtagelsesvis hjembragt fra en ferie i Nice i Frankrig. Den var bare så glat og dejligt at røre ved… Stenen har fået vinger, store blå øjne og et veldefineret sort næb af sten påsat. Sådan skulle det være 🙂

Navnet måtte nødvendigvis være “Flapøre”, da vingerne mere ligner store ører end vinger 😉 Er der ikke en elefant Dumbo, der ligesådan har fået sådanne ører? Hvilke tanker får du omkring denne navngivning? Minder det dig om mobning?

For ja, det at ignorere en persons navn og tillade sig at påkliste ham eller hende et andet navn, ovenikøbet med negativ henvisning og intention, er ikke særlig respektfuldt. Mobning vil altid være et mørkt kapitel at kigge tilbage på i ens liv, både som offer og som krænker.

Her kommer så et godt spørgsmål ind: Hvornår er det godmodig kærlig dril, og hvornår er det mobning? Man taler jo om, at mobning er en gentagende systematisk nedgørende adfærd over for et andet menneske eller en gruppe.

Det vil der efter nogles mening kun være een, der kan svare på, nemlig den, der udsættes for det. Ligesom med voldtægt, hvor det i nyere tid ofte fremstilles sådan, at har det været oplevet som en voldtægt, så var det en voldtægt.

Men hvad nu, hvis modparten oplevede det anderledes? Følte sig inviteret. Eventuelt tolkede den anden forkert.

Puh det er en svær en, men jeg er som vel de fleste tilbøjelig til at være på den oplevet krænkedes – offerets – side. Dog tror jeg, at der er behov for, både når det angår dril, mobning og seksuelle krænkelser, at den (mest) aktive part tjekker ud, og spørger, om vedkommendes adfærd er ønsket. Her må man lære at høre, hvad der bliver sagt. Et nej er et nej. Men hvad hvis man får et ja?

Det er vigtigt at aflæse det totale budskab. Et spagt “øh ja, ok” koblet med en stiv mimik og sammenkrøllet krop er ikke overbevisende, hvor “hell yeah”  og et kæmpe smil og arme, der trækker sig ind til den anden, ikke sår megen tvivl.

Et problem kan være, at en stor del danskere fylder sig med sprut og stoffer og dermed ikke kan opfatte hinanden klart. Endvidere er nogle mennesker bare ikke gode til at opfatte andres følelser.

Så det at kunne passe på hinanden og passe på os selv er overordentligt vigtigt. Uanset hvad der er foregået i forbindelse med mobning og andre overgreb, så er det ikke ønskeligt for nogen parter.

At være tydeligt i mælet kan man ikke altid være, især ikke, hvis man bliver bange. Ved at bearbejde faretruende krænkelsesprægede situationer, som du har været i, kan du dels bedre lære at blive t.y.d.e.l.i.g omkring dine ønsker og grænser. Dels kan du bedre forebygge, at du per automatik går i freeze-mode og handlingslammes i en lignende situation.

Kender du en, der har haft det hårdt grundet andres uindfølende og grænseoverskridende adfærd overfor ham/hende?

Denne fugl og tekst kan være en reminder om, at vi er gode nok, uanset hvad andre har udsat os for, og at det aldrig er for sent at sætte grænser eller gå, hvis man ikke bliver respekteret. At kunne kigge på den dagligt kan være det, der gør forskellen.

Dette er unik kunst egnet som en personlig gave, der fx kan titte ud af en urte- eller blomsterpotte.

Yderligere information

1 på lager