Anneli Gallery

ID: 00000014

Tukanen Peppe

275,00 kr.

Unik og dekorativ frihåndstegnet tukanfugl af sten, med et stort orange næb, som lyser op i et rum. Stenen er fundet ved Lillebælt på Anslet strand.

Kan placeres i fx en plantepotte med en (sub-)tropisk plante.

Hvad skete der, da jeg fandt denne sten? Dens særlige form var indiskutabelt interessant. Jeg overvejede, om den var en hest med en stor mule eller en tukan. Sikke et spring!

Det får mig til at tænke på, at levende væsener er meget forskellige og dog så ens. Tænk fx, at laaaangt de fleste væsener på jorden, herunder små insekter, alle har et kæmpe overlevelsesinstinkt! De fleste har også et socialt behov. Og mange har et internt hierarki. Der er ekstremt mange dyr, der har to øjne, en mund, tænder, en tunge, to ører, en snude og to næsebor. Fire ben eller to ben og to arme har mange dyr, og nogle har fingre og negle ligesom mennesker.  Tænk hvor meget vi på den måde ligner… mulvarper og frøer!

Vi mennesker har en stor trang til at kategorisere og sætte ting i kasser. Vi går meget op i, hvordan vi er forskellige fra hinanden. Trods mange forskelle, er der dog nok større ligheder! Hvad har vi alle til fælles, hvor meget vi end stikker ud i forhold til hinanden? Vi vil alle gerne opfattes og spejles korrekt og ikke blive misforstået. Vi ønsker alle at blive set, accepteret og elsket, som dem vi er, med de fejl og mangler, som vi mener at besidde.  Vi ønsker at høre til. Ikke blive forkastet. Ikke stå helt alene. Tilknytning og sammenhold har hjulpet os til at overleve som art. Så det føles nærmest som den sikre død at blive kastet ud, isoleret, overset, ignoreret eller talt ned til eller set ned på!

Så hvad er vi alle optaget af, med og trods de forskelle, der er imellem os mennesker? “It’s all about love,” som en film af Thomas Vinterberg hedder. Den titel gjorde indtryk på mig. Svarer til sangen “We all just wanna be loved” af Scarlett Jane. Trænger vi ned på bunden af underbevidstheden, så finder vi, at rigtig mange af vores personlige reaktionsmønstre, som volder os problemer, handler om ar på sjælen tilbage i tide i form af mangelfuld eller utilpasset kontakt med andre mennesker – i form af omsorgssvigt, overgreb mv.

Hvad har det alt sammen med tukanen og hesten at gøre? De er i lighed med mennesker sociale væsener med et følsomt nervesystem. Derfor, tænker jeg, kan mennesker og mange dyr komme så godt ud af det sammen. Tukaner siges at være nogle af de mest sociale, opmærksomhedssøgende, drillende og sprudlende fugle, der findes. Lyder det sjovt eller? Hvilket navn skal jeg give denne tukan? Peppe, helt klart! En Peppe muntrer mennesker op…

Kender du en, der kunne have glæde af at blive påmindet om, at livet også gerne må være en fest, og at alt ikke behøver være så alvorligt? Eller en, hvis personlighed bare minder dig om tukanen? Så kan denne fugl blive en fysisk gave, som minder personen om noget vigtigt og godt.

 

Yderligere information

Størrelse 5 × 14 × 11 cm

1 på lager