Anneli Gallery

Tilbud

ID: 17429390

Terapi-sten: Gerd Genert- ugle – tegnet sten – personlig gave

Original price was: 275,00 kr..Current price is: 245,00 kr..

Genert ugle – tegnet sten som personlig gave – strandkunst

Tema: At leve med generthed.

Denne sten ligger ude i vandet, da jeg en dag vinterbader. En god form, og haps, mange tak, og jeg  kommer en sten rigere hjem… Helt klart egnet som strandkunst i form af en tegnet sten, en ugle. Sød og tilbageholdende, med vingerne pænt ind til kroppen. Og genert , med grå klædedragt, som går i et med anonymiteten…

Hvorfor er nogle stille, tilbageholdende, hvorimod andre brager igennem lydmuren eller er meget synlige?

Der er mange måder at sikre sig en plads i det, som jeg kalder “klub menneskehed”. Vi vil alle bare gerne høre til, respekteres, ses, spejles og meget gerne elskes, siger min erfaring. En god kontakt til vores omverden er vital for vores helse, både fysisk og psykisk. En kontakt, hvor vi kan være åbenhjertige og ærlige, være os selv uden at blive bange for andres reaktioner. Sådan er det ikke for de fleste, siger igen min erfaring. Alle mennesker bærer på nogle sår fra samspillet med andre mennesker. Vores strategier er bare forskellige. Dette fordi vi har forskellige liv, forskellige rollemodeller, forskellig adgang til ressourcer og forskellige gener.

Rigtig mange går op i at bære det helt rigtige outfit, og dermed ikke “falde igennem”. Det er nok mest bevidst en pine for børn og unge mennesker, hvis de ikke ligner de andre. Med alderen kan behovet for at være lig hinanden aftage. Vi lever i et kommercialiseret samfund, hvor der drives rovdrift på det menneskelige behov for at sammenligne os med hinanden. Det er svært at lade være.

Løsningen for mig er ikke at bilde sig ind, at man er “fxxxxx ligeglad” men snarere at snakke med andre om, hvordan vi påvirkes af normer og modeluner.

Så: “Yes, I do care”… og skal vi ikke sammen prøve at tackle de normer, som vi retter os ind efter, men som vi måske slet ikke er enige i!?

Kender du en, der er genert, så prøv at tale med vedkommende om, at genertheden måske kan forstås ud fra en selvbeskyttelsesstrategi – og så tal om, hvor frygten ligger. Uglen her kan, sammen med teksten her, være en personlig gave til denne person, også hvis personen er dig selv. En påmindelse om, at vi har brug for en tilknytning til andre mennesker, men at vi faktisk kan tale med dem om, hvordan vi har det… Løsningerne findes i fællesskabet!

Yderligere information

1 på lager